Tonka Malekovic: YOUNG ARTIST AWARD 2010

Tonka Maleković, visual artist and member of  Loose Associations/Slobodne veze  has been awarded the prize for young artist of the year by the Croatian Association of Artists.

————-

Tonka Maleković, vizualna umjetnica i članica udruge Slobodne veze dobitnica je nagrade za mladu umjetnicu godine koju dodjeljuje Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU).

Tonka Maleković (1982.) nagrađena je kao iznimno aktivna mlada autorica koja se nesvakidašnjim, slojevitim i zanimljvim postupcima, idejama i akcijama predstavlja na široj umjetničkoj sceni.

Članica Odbora za nagrade Daniela Ratkajec nazvala je umjetnicu izrazito originalnom i produktivnom. Njezin rad nerijetko uključuje publiku u proces izvođenja, a radovima pristupa na ekološki osjetljiv i ekonomičan način, napomenula je Ratkajec. Tonka Maleković nagrađena je za intervencije u javnom prostoru »Final Fountain City« i »Urbane plastike – vrste u nastajanju/nestajanju«.

Hrvoje Šercar nagrađen je za životno djelo priznanjem Hrvatskog društva likovnih umjetnosti, a godišnju nagradu za najbolju izložbu dobio je David Maljković za »Recalling Frames«, izložbu koja se održala u londonskoj galeriji Sprueth Magers u studenom i prosincu 2010.

Leave a comment