Petar Popijač in LiberSPACE

Subota, 27. listopada 2012 u 20.00 sati

Haustor-galerija LiberSPACE

Jurišićeva 7, Zagreb

Već pri prvom dolasku u Haustor-galeriju LiberSPACE, Petar Popijač uočava i reagira na mahovinu koja raste iz pukotina betona i asfalta na podu haustora i predlaže efemerni rad, skulpturu u pokretu. Postavljajući u suodnos svakodnevne plesne treninge u studiju Liberdance i «nevidljivo» kretanje/rast drugog živog organizma, umjetnik se poigrava perceptivnim procesima s obzirom na vrijeme i trajanje.

Ideja vodilja mi je povezanost pokreta i forme, skulpture i plesa.
Mahovina mi je interesantna jer ona je stalno u pokretu – raste, ali imamo dojam da je statična. Kretanje mahovine je mnogo sporije od plesa. Mirnoća mahovine je trajnija od mirnoće ljudskog tijela. Ovdje oni egzistiraju zajedno na malom prostoru. Likovnim jezikom želim povezati «statičnu» i pokretne forme u materijalu/mediju na koji nailazim u samom haustoru. Plesni treninzi prolaze, a mahovina u haustoru ostaje. I tako iz dana u dan. (Petar Popijač)

O umjetniku:

Petar Popijač (Varaždin, 1988) diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a široj je umjetničkoj publici poznat zahvaljujući nizu priznanja za njegov rad i zapaženom predstavljanju na značajnim izložbama poput Trijenala hrvatskog kiparstva, Salona mladih, Erste fragmenata i drugih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s