MEDITERRANEA 16/ selected artists from Croatia

image001

Međunarodni kustoski tim Bijenala mladih Mediterana Mediterranea 16 – u sastavu: Slobodne veze/Loose Associations, Alessandro Castiglioni, Marco Trulli, Claudio Zecchi, Nadira Laggoune, Delphine Leccas i Charlotte Bank odabrao je među radovima pristiglim putem natječaja hrvatske predstavnike koji će sudjelovati na bijenalnoj izložbi Mediterranea 16: Errors Allowed u Anconi od 6. 6. do 7. 7. 2013.

Blokada Igor Bezinović
Cenzura sreće Tea Hatadi
HertaformingAna Vuzdarić
Mreža solidarnostiAntej Jelenić, Gildo Bavčević, Nina Jurić
ScamnologyKontraakcija

Mediterranea 16: Errors Allowed rezultat je rada kustoskog tima i međunarodne mreže BJCEM koja okuplja više od sedamdeset članova i partnera s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike, te će ovoga ljeta u Anconi (IT) predstaviti 250 umjetnika(ca), koji djeluju na području Mediterana i šire.

Ovogodišnja tema Bijenala, Errors Allowed (Greške su dozvoljene ), bavi se proizvodnjom i režimima znanja, te strategijama samoobrazovanja, uzimajući u obzir Mediteran kao lakmus općih previranja, masovnih gospodarskih, političkih i društvenih promjena u posljednje dvije godine. Odabrani autori i grupe autora problematiziraju specifičan društveni kontekst, uvjete rada, te mehanizme produkcije i recepcije umjetnosti i kulture unutar njihovih sredina. Nerijetko kroz svoje projekte i radove generiraju različite forme otpora prema postojećim režimima znanja, strukturama i sustavima komunikacije, kao i ustaljenim narativima u kulturi i društvu, promičući prakse dijeljenja i koristeći potencijal jezika kulturne produkcije za komunikaciju javnih interesa i poticanja društvene akcije i solidarnosti.
Izložba hrvatskih predstavnika/ca na Mediterranei 16 održat će se krajem 2013. u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

Partneri Bijenala / mreže BJCEM u Hrvatskoj: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka i Multimedijalni kulturni centar Split.

Sudjelovanje hrvatskih umjetnika na 16. Bijenalu mladih Europe i Mediterana omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s