Tanja Vujasinovic in liberSPACE

Tanja Vujasinovic, Haustor nije tiho mjesto

Haustor-galerija LIBERSPACE

Subota, 26. 4. u 20.00 h, Jurišićeva 7

Haustor-galerija LiberSPACE  nakon kratke pauze započinje s novom sezonom privremenih umjetničkih intervencija u haustoru u Jurišićevoj 7 u Zagrebu, u kojoj će svoje radove predstaviti četvero umjetnica i umjetnika odabranih putem javnog natječaja, te četvero pozvanih.

Sezonu započinjemo intervencijom umjetnice Tanje Vujasinović

HAUSTOR NIJE TIHO MJESTO


Tanja Vujasinović u svom umjetničkom radu koristi se različitim medijima uključujući skulpturu, instalaciju, video i zvuk.

Ovom prigodom umjetnica reagira na specifičan kontekst galerije kreirajući dijalog između vanjskog prostora haustora i unutarnjeg prostora koji ga okružuje.

Prva audio-instalacija u Haustor-galeriji LiberSPACE fokusira se tako na nevidljivi aspekt života haustora odnosno osvještava nam i perceptivno mijenja svakodnevicu arhitektonskog kompleksa kojega je haustor komunikacijski koridor; kroz prostorno-vremensko izmještanje zvukova i ritmova, njegova svojevrsnog nečujnog bila

– – –

TANJA VUJASINOVIĆ rođena je u 1974. u Zagrebu. Diplomirala je 1999. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. smjer kiparstvo.

2006.  završila je magisterij iz vizualnih umjetnosti (MA Fine Art) na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu.

Od 1997. izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji. Dobitnica je Nagrade Akademije 1999. i Grand prix-a Drava Art Anala 2003. godine. Finalistica nagrade Radoslav Putar 2008., YVAA Hrvatske i nagrade OHO 2009., YVAA Slovenije. Od 2009. Do 2012. Predavala je na odsjeku za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.

Članica je HDLU-a i HZSU-a.

– – –

Više o Haustor-galeriji LiberSPACE pogledajte na Facebook stranici: https://www.facebook.com/pages/LiberSPACE/284034648359525

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s