Nina Frgić Omerzo in liberSPACE

Liberspace_Nina Frgic flyer

NINA FRGIĆ OMERZO :Kućni red i hitne intervencije 

Subota, 31. svibnja, u 19.00 h

Jurišićeva 7, Zagreb

 

Ironičnom, ali dirljivom gestom „krpanja“ i kolorističkog „osvježavanja“ dotrajalih površina umjetnica plošnu tiskarsku tehniku prenosi u trodimenzionalni prostor haustora. Nanoseći CMYK boje (cyan, magenta, yellow, key) u pukotine asfalta i betona, na podlozi od bijele žbuke sastrugane s unutrašnjih zidova plesnog studija, umjetnica razvija vlastiti psihološki i tjelesni odnos s mjestom, ali i međusobni odnos unutrašnjeg i vanjskog prostora u Jurišićevoj 7. Riječ je o pripremi umjetničke ideje, ali i vlastite slike za output – za vanjsku reprezentaciju u najboljem izdanju ili, tiskarskim žargonom, u full coloru.

Frgić Omerzo u svome umjetničkom radu suptilnim gestama, performansima i intervencijama često propitkuje fragilnost prostora odnosno psihološke i fizičke teritorije; njihove poveznice, granice, zone preplitanja i međusobnog utjecanja.

Kućnom redu i hitnim intervencijama, osim kao psihološka refleksija, fragilnost prostora očituje se doslovno; u njegovu fizičkom stanju (dotrajalosti, za sanaciju za koju ne postoje ekonomski uvjeti), i u pravnome statusu (proces mijenjanja vlasništva, koje može dovesti u pitanje i sam opstanak plesnoga studija i haustor-galerije).

_

Nina Frgić Omerzo vizualna je umjetnica rođena 1980. godine u Zagrebu. Godine 2008. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti, a 2013. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču. Živi i radi u Beču, Austrija.

frgic_liberspace 1

frgic_liberspace

frgic _ liberspace2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s