Katerina Duda & Roko Crnić in liberSPACE

Katerina Duda i Roko Crnić_ liberSPACE

Haustor-galerija LiberSPACE poziva Vas na otvorenje prostorno-specifične instalacije

 KATERINA DUDA I ROKO CRNIĆ

Prepričavanja

Subota, 05. 07. u 19.00 h

Jurišićeva 7, Zagreb

Pozivamo Vas na posljednju intervenciju i druženje u haustoru prije ljetne pauze.

Prostorno specifična intervencija i audio instalacija „Prepričavanja“ Katerine Dude i Roka Crnića, osamostaljeni je tekst u prostoru koji prenosi osobne refleksije i prisjećanja njegovih korisnika, a posjetitelju izložbe otvara uvid u mikro-memoriju haustora iz nekih subjektivnih očišta. Radi se o rečenicama i izjavama koje sada zacrtavaju određene plohe, zakutke i šire vizure, uvlačeći posjetitelja u potragu za ehom u naoko bezličnom među(z)gradskom tjesnacu, kreirajući tako novu fenomenologiju prostora.

Katerina Duda (1989) studentica je diplomskog studija Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti i završava studij Sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi i projekata.
U radovima polazi od tema grada i gradskih prostora, od propitivanja memorije prostora do aktualnih pitanja karakterističnih za pojedino mjesto, njihove aktivacije bilo intervencijom, pokretom ili uključivanjem samih korisnika prostora u proces rada.

Roko Crnić (1992) student je diplomskog studija Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na nekoliko skupnih izložbi i projekata.
U radu ga zanimaju postupci ogoljivanja i prekodiranja znaka i značenja, te istraživanje mogućih čitanja, interpretiranja i izvođenja svakodnevnih, odnosno izvanumjetničkih situacija, tekstova i znakova.

Haustor-galerija LiberSPACE eksperimentalna je platforma koja želi potaknuti promišljanje ekologije umjetnosti, ekonomije umjetničkog rada, legislative prostora, pozicije umjetnika i produkcijskih trendova unutar suvremenog birokratskog  aparata za proizvodnju umjetnosti i kulture.

Haustor-galerija LiberSPACE inicirana je kroz suradnju plesnog studija Liberdance i likovne umjetnice Tonke Maleković/Udruga za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze

liberspace_1

liberspace_2

liberspace_3

liberspace_4

liberspace_5

liberspace_6

liberspace_7

liberspace_8

liberspace_9

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s