Dora Đurkesac in LiberSPACE

Liberspace

Dora Đurkesac: SVJETLA U PROLAZU

20. rujna od 20 sati u Haustor-galeriji LiberSPACE (Jurišićeva 7, Zagreb)

Izložba Dore Đurkesac Svjetla u prolazu predstavlja svojevrsnu igru prostora i percepcije koja se temelji na spajanju različitih vrijednosti luminancije; od funkcije i atmosfere do orijentacije ili inspiracije za promatranjem onoga gdje se nalazimo. Prelijevanje postojećeg i nepostojećeg, vidljivog i nevidljivog, potiče svijest o različitim geometrijama, površinama i volumenima koji nas okružuju pokušavajući uhvatiti trenutak neuhvatljivog: gibanje, svjetlost, postojanje ili postajanje. U središte se postavljaju odnosi tijela, pokreta i arhitekture, a potreba za stalnim perceptivnim preispitivanjem pokreće niz vizualnih struktura.

Dora Đurkesac (1988) je umjetnica čiji rad uključuje interdisciplinarne pristupe i povezivanje prakse dizajna, suvremenog plesa i novih medija. Diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna (2012), a trenutno studira na odjelu Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. godine izlaže na izložbama i festivalima dizajna među kojima su Magdalena festival vizualnih komunikacija u Mariboru, TEST!9+10-Internacionalni festival kazališta i multimedije, Izložba hrvatskog dizajna 0910 i 1112 u Zagrebu i dr. U sklopu umjetničkih organizacija osmišljava plesne video-radove, animacije i dizajn, te surađuje s umjetnicima i dizajnerima u interdisciplinarnim projektima.

Rad Svjetla u prolazu možete razgledati u subotu, 20. rujna od 20 sati u Haustor-galeriji LiberSPACE (Jurišićeva 7, Zagreb).

Liberspace 2

liberspace3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s