Motel Trogir in Šibenik@ The local engagement days

SIBENIK_PROGRAM

DANI LOKALNOG ANGAŽMANA

Šibenik, 25.05.- 27.05. 2015.

U Šibeniku od 25.5. do 27.5. 2016. godine, u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ održat će se Dani lokalnog angažmana-gradski dnevni boravak.

Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz terenski obilazak, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti upravljanja prostorom grada.
Program obuhvaća obilazak arhitektonskih objekata i prostora koji su odigrali značajnu ulogu prilikom razvoja Šibenika, te predavanja koja će voditi stručnjaci iz područja arhitekture, sociologije i povijesti, s naglaskom na potencijalne prostore grada koji su trenutno neiskorišteni.

Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim i marginaliziranim prostorima, ali i preispitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.

Trodnevni program odvijat će se na nekoliko gradskih lokacija, dok će šetnja uz stručno vodstvo biti organizirana kroz kvartove Baldekin i Vidici.
Gosti predavači su Saša Šimpraga, Nataša Bodrožić, Diana Magdić, Dafne Berc, Emil Jurcan, David Kabalin te članovi Sobe DAŠ.
U večernjim satima bit će organizirane projekcije filmova na javnim površinama unutar povijesne jezgre.

U sklopu programa održat će se i izložba Javni prostori Šibenika čija je svrha, na jedan dan, oživjeti zapušteni prostor. Svi građani pozvani su da sudjeluju u izložbi te daju svoj osvrt na zapuštene, te javne prostore koje koriste ili su nekoć koristili. Osvrt se može prikazati u obliku fotografije, teksta ili skice te poslati na e-mail adresu soba@d-a-si.hr najkasnije do ponedjeljka, 23.05.2016. godine.

Zavičajna škola je projekt udruge Borel.
U posljednje vrijeme najveći naglasak Udruge je na projektu Zavičajne škole s posebnom točkom rotacije oko arhitekture i urbanizma jer je taj dio društvenog angažmana trenutno ocijenjen kao najkritičnija točka tranzicije našeg grada iz industrijskog u turističko središte.

Soba DAŠ je sekcija mladih Društva arhitekata Šibenik, osnovana u listopadu 2012. godine.
Ciljevi Sekcije su predstavljanje i afirmiranje mladih šibenskih arhitekata (do 35. godina) te studenata arhitekture i njihovih radova na arhitektonskoj i kulturnoj sceni grada Šibenika, ali i šire.
U svom djelovanju Sekcija organizira i provodi projekte koji su od interesa za članove Sekcije i građane Šibenika, a sve s ciljem uključivanja mladih u probleme gradskog prostora te pokušaja da se isti riješe.

IMG_0254

IMG_0214

IMG_0235

IMG_0244

IMG_0272

IMG_0312

IMG_0306

IMG_0340

diana magdic

IMG_0541

13323252_10204357357373876_4658738509508372166_o

SIBENIK PEDSTAVLJANJE KNJIGE

dafne

IMG_0630.jpg

IMG_0645

ekipa DASH

Motel Trogir projekt u 2016. godini podržavaju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH.

Kultura Nova logo

MK_logo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s